کیک ازدواج در گذر زمان
کیک ازدواج به زمان امپراتوری روم در حدود ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برمی گردد.
در ابتدا در مراسم عروسی نوعی نان تهیه می شد که به مرور زمان به شیرینی آن افزوده شد.
در ۱۰۰ سال پیش از میلاد ابتدا یک تکهٔ سفت نان شیرین یا کیک میوه توسط
داماد خورده می شد و باقیماندهٔ آن خورد شده و بر سر عروس ریخته میشد.
این رسم امروزه به صورت بریدن کیک و در دهان گذاشتن آن توسط عروس و داماد تبدیل شده است.
در قرن هفدهم میلادی شکر قنادی بوجود آمد.
کیک ازدواج به سبک غربی در کشور بریتانیا به وجود آمد و روش های تزیین
آن مانند استفاده از خمیر فوندانت، یخ چینه مجلل در این کشور توسعه پیدا
کرد.
در قرن نوزدهم ملکه ویکتوریا در جشن عروسی خود کیکی ابداع کرد.
این کیک با یخچینه مجلل تزیین شده بود و ۳۶ سانتیمتر عمق، ۲٫۸ متر عرض و ۲٫۲ متر ارتفاع داشت.
این کیک چند طبقه بود. این کیک نمونهٔ بنیادی برای کیک ازدواج امروزی به سبک غربی به شمار میرود.
این سبک از کیک به عنوان کیک ازدواج ویکتوریایی شناخته میشود
و در اصل نوعی کیک میوهای است که با یخچینهٔ کاملاً سفید پوشانده شدهاست اما امروزه ممکن است نوع کیک از نوع میوهای نباشد.
تزیین کیک ازدواج
از انواع مختلف تزیین کیک ازدواج می توان از مدل کیک توری یاد کرد .
در این مدل کیک ، تمامی سطح کیک عروسی با خمیر فوندانت پوشانده شده
و با خمیری که به شکل تور معمولاً گلدار نقش انداخته شده تزیین می شود.
قالب خمیر را می توان با استفاده از تور لباس عروس تهیه کرد
به طوری که خمیر توری روی کیک طرحی مشابه با تور لباس عروس داشته باشد.
کیک ازدواج در فرهنگ های مختلف
از آنجایی که کیک ازدواج در اکثر کشورهای جهان یکی از اجزای مراسم ازدواج است این کیک دارای اشکال و انواع گوناگون است.
بسیاری از کیک های عروسی جهان ریشه بریتانیایی دارند.
امروزه اغلب کیک ازدواجی که در بریتانیا بکار میرود نظیر کیک ازدواج قرن نوزدهم است.
نوع کیک معمولاً میوهای است که بر روی آن لیکور ریخته شده
و سپس با یک لایه از خمیر بادام یا فوندانت پوشانده میشود. روی کیک نیز با یخ چینه مجلل تزیین می شود.
کیک ازدواج امروزی سنت های قدیمی زیادی را پشت سر گذاشته است.
یکی از سنت های اولیه مربوط به این کیک در رم باستان بوده است
که روی سر عروس نانی به دو نیم می کردند تا برای زوج خوشبختی و شانس بیاورد.
ولی کیک های عروسی مدرن از مراسم ازدواج پرنس لئوپولد، دوک آلبانی، در سال ۱۸۸۲ الهام گرفته شده اند.
کیک عروسی او در واقع اولین کیک کاملاً خوراکی بود.
خرافات زیادی در مورد کیک عروسی وجود دارد. در عروسی های سنتی آمریکایی،
از دوشیزگان دعوت می شد تا روبان هایی را که به زیر هر لایه از کیک وصل شده بود بکشند.
فقط یکی از روبان ها به یک حلقه یا مهره وصل بود و هر کسی که این حلقه یا مهره به او می رسید، نفر بعدی بود که ازدواج می کرد.
برگزاری مراسم عروسی
در کشورهای دیگر، کیک ازدواج روی سر عروس بریده می شود تا فرزندآوری عروس تضمین شود و زوج خوشبخت شوند.
بعضی از مردم دنیا نیز معتقدند که خوردن خرده ریزهای کیک خوش شانسی می آورد
زیرا کیک ازدواج نماد خوشبختی و زندگی خوب تازه عروس و داماد است.
حتی افسانه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه ساقدوش های عروس با آرزوی شوهردار شدن در آینده این کیک را می خوردند.
این ساقدوش های امیدوار تکه ای از کیک را به خانه می بردند و زیر بالش خود می گذاشتند.
بعضی از آنها نیز بعد از گذراندن تکه های کوچک کیک از حلقه ازدواج ، آنها
را داخل جوراب چپ شان و بقیه اش را در زیر بالشت شان می گذاشتند.
بریدن کیک نیز پر از نماد و سمبل است. در دنیای قدیم کیک را در میان مهمانان توزیع می کردند و این کار فقط توسط عروس انجام می شد،
زیرا معتقد بودند این کار باروری عروس را تضمین می کند.
با بزرگتر شدن جشن عروسی ها و تعداد مهمانان این وظیفه شامل داماد هم شد
و داماد به عروس در بریدن کیک و تقسیم آن بین مهمانان کمک می کرد.
با شروع این سنت، عروس و داماد قبل از توزیع کیک، تکه ای از آن را با هم می خورند
و این کار نماد اتحاد و پیمان ابدی آنها برای مراقبت از یکدیگر و بودن در کنار هم برای همیشه است.
- ۹۶/۱۲/۲۴