واوموزیک دانلود آهنگ جدید ایرانی

دانلود جدید ترین آهنگ های ایرانی با لینک مستقیم رایگان

واوموزیک دانلود آهنگ جدید ایرانی

دانلود جدید ترین آهنگ های ایرانی با لینک مستقیم رایگان

۹ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۶ ثبت شده است

ویژگی های یک سنتور خوب (بخش اول)

يكشنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۰۶ ق.ظ

اولین و مهم ترین اصل در برتری یک ساز نوع صدادهی آن است. صدای هر سازی باید مناسب طبع نوازنده آن باشد. برای این اصل مهم هیچ تعریف خاصی وجود ندارد. هر کس به نحوی صدای خوب را تعریف می کند. اما به هر روی ساز خوب دارای صدای خوب است. پس از روی اجبار و ناتوانی در تعریف (یا به عبارتی وجود تعاریف مختلف برای سلیقه های مختلف)، از این مورد گذر می کنیم و به جنبه های ظاهری یک ساز خوب می پردازیم. قابل ذکر است صرفا ساز با دارا بودن جنبه های ظاهری درست، صدای خوبی نخواهد داشت. اما معمولا سازهای خوب، ظاهر خوب (و نه زیبا!!) دارند.

بهترین آموزشگاه سنتور

 

ابتدا ببینیم سنتور از چه چوبی ساخته می شود. طبق تجربه، سازگران چوب دو درخت را مناسب ترین چوب ها برای سنتور دانسته اند. درخت آزاد و درخت گردو. چوب درختان دیگری از قبیل یک نوع چوب راش (که به خاطر شکل ظاهری اش گویا در اصطلاح به چوب بال مگسی معروف است) فوفل، ممرز و … هم استفاده شده است؛ اما بهترین ها همان آزاد و گردو می باشد. حتما همه با گردو آشنایی دارید و درخت آزاد برایتان ناآشناتراست. درخت آزاد (یا آزاد دار) درختی جنگلی از تیره نارونها و با نام علمی Zelkova carpinifolia و از درختان بلند قامت (با ارتفاع ۲۰ تا ۳۵ متر) است. چوب آن دارای حالت ارتجاعی (کش سان) و نیمه سخت است. رنگ آن قهوه ای متمایل به نارنجی است. بعضی چوب ها تیره تر و بعضی روشن تر. وزن مخصوص این چوب در حالت خشک ۷۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب است. یعنی ۵۰ کیلوگرم سنگین تر از چوب گردو. (چوب گردو وزن مخصوصی در حدود ۶۵۰ کیلوگرم بر متر مکعب دارد.) این اختلاف وزن در سازهای ساخته شده نیز به وضوح قابل درک است.

بهترین آموزشگاه موسیقی سنتور

سنتورهایی که از چوب ازاد ساخته میشوند بهتر اند چرا که صدای لطیف تر و واضح تری نسبت به چوب گردو دارند. بعضی چوب ها هم هستند که قابلیت هایشان مناسب سنتور نیست. مثل چوب توت. چرا که سنتوری که با چوب توت ساخته شود صدای شلوغ و گیجی پیدا می کند چرا که خواص رزونانس چوب توت اینگونه است و به همین دلیل است که سه تار را از توت می سازند تا حجم صدای آن افزایش یابد.

ابتدا بهتر است با اجزا سنتور آشنا شویم. به عکس زیر نگاه کنید:

بهترین آموزشگاه موسیقی تهران

 

آموزشگاه سنتور

  • ایمان انصاریفر

ویلن پلاستیک ساخت چاپگر سه بعدی، ابزار جدید موسیقی

پنجشنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۴۳ ق.ظ

لوران برناداک، نوازنده ویلنی است که از نواختن سازش لذت می برد ولی ویلن او از چوب ساخته نشده است. لوران آنرا با چاپگر سه بعدی ساخته است. بعضی از منتقدان می گویند صدای این ویلنها کامل نیست زیرا برخی پرده ها را نمی نوازد. عده دیگری می گویند به خلاقیت نوازنده و آهنگساز کمک می کند.

لوران در این باره می گوید: «اسم این ویلن عجیب «۳ دی وریوس» (۳d-varius) است زیرا با چاپگر سه بعدی، روی هم نشستن سی هزار لایه و در مدت ۲۴ ساعت ساخته شده است. ابزاری یک پارچه است که بصورت سه بعدی چاپ شده است. ویلن بسیار سبک و راحتی است. صدای کامل و واضحی دارد.»

بهترین آموزشگاه ویولن

لوران اولین ویلن سه بعدی را سال ۲۰۱۶ ساخت و نمونه های آنرا در اروپا فروخته است. حال پس از ارائه فناوری خود در نمایشگاه کالاهای الکترونیک مصرفی در لاس وگاس، منتظر دریافت سفارش صد ویلن از آمریکا است. بهای ویلن «۳ دی وریوس» هفت هزار یورو است. سازنده آن امیدوار است موسیقدانها و آهنگسازان با این ساز آواها و شیوه های جدیدی برای نواختن کشف کنند و در نهایت رپرتوارهای نوینی بیافرینند.

بهترین آموزشگاه موسیقی ویولن

  • ایمان انصاریفر

چند نکته درباره یادگیری ویولن

دوشنبه, ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۰۲ ب.ظ

نکات مربوط به دست چپ:

 

– چرخش دست:

دست انسان به شکل طبیعی درحالت ایستاده، به فرمی قرار می گیرد که کف دست ها به موازات بدن می باشد.

حال از آنجا که برای نواختن این ساز، لازم است تا کف دست و انگشتان نوازنده به سمت تخته انگشت گذاری( گریف ) متمایل گردد، بنابراین بایستی نوازنده دستش را در حین بالا آوردن ، به سمت گریف بچرخاند.

بهترین آموزشگاه ویولن

– محل قرارگیری دست بر روی گریف:

در حالت معمول موقعیت قرارگیری دست نوازنده بر روی دسته ساز ، منطبق با پوزیسیون اول دست چپ است که در این حالت لازم است تا شست در کناره دسته، روبروی نقطه تماس انگشت اول با گریف قرار گرفته و بهتر است تا با آن هم راستا بوده و جلوتر و یا عقب تر از آن نباشد.

تذکر-۱:
نقطه تماس انگشت اول با گریف در مورد فوق، به فاصله یک پرده کامل از شیطانک فرض شده است و منظور قرار گیری انگشت اول در حالت به عقب کشیده شده با فاصله نیم پرده از شیطانک نیست.

برای آنکه دست چپ نوازنده در موقعیت پوزیسیون اول قرار گیرد، لازم است تا او علاوه بر آنکه دستش را در هنگام بالا آوردن از ناحیه آرنج خم می کند، بازوی چپش را نیز کمی نسبت به تنه جلو آورد که نشانه آن، همان جلوتر رفتن آرنج نسبت به بدن نوازنده است. ( در این حالت بازو به سمت بالا حرکت می کند.) انجام این امر باعث می شود که اولا کف دست نسبت به بدن نوازنده فاصله گرفته، جلوتر رفته و بتواند در پوزیسیون اول مستقر شود و ثانیا ساز و دسته آن امتدادی افقی با زمین پیدا کند.( رجوع به بند شماره ۲/۱/۱)

 

 

شیوه اشتباه در شکستگی مچ به داخل

تذکر-۲:
نکته مهمی که در اینجا باید دقت داشت آن است که نیازی نیست که نوازنده برای حرکت دادن بازوی چپ، شانه چپ خود را نیز به سمت جلو حرکت دهد و بازو را به همراه شانه، به اصطلاح” به راه ” اندازد. بعضی نیز به اشتباه در هنگام دست گیری ساز برای متمایل ساختن ویولون به سمت داخل قفسه سینه، شانه چپ خود را به سمت راست چرخانده و در واقع شانه را به سمت داخل قفسه سینه متمایل می کنند که اتخاذ هر دو این حالات اشتباه بوده و درهر دو این حالات شانه چپ از امتداد گردن و شانه راست خارج می گردد.

شیوه اشتباه در پیچش مچ به سمت راست
در واقع برای فهم بهتر موضوع باید به “نقش مفصلی” شانه توجه نمود. مفصل شانه، انجام حرکات چرخشی و جابجایی بازو را بدون به حرکت در آوردن ناحیه کلی شانه و بخشی از ناحیه سمت چپ قفسه سینه امکان پذیر می سازد.

بهترین آموزشگاه موسیقی ویولن

– مچ:

همانطور که مچ دست در حالت افتاده طبیعی هم راستا با ساعد قرار دارد، نباید در زمان بالا آوردن دست و گرفتن ساز به منظور انگشت گذاری نیز، مچ به سمت داخل و یا خارج، بشکند و از راستای ساعد خارج گردد ( در حالت اول، به اصطلاح دست به شکل گدایی در آید و در حالت دوم، مچ به صورت بیرون زده شود.) و یا به طرفین متمایل گشته و به سمت چپ یا راست بشکند.

شیوه اشتباه در شکستگی مچ به خارج

تذکر-۳:
هم راستایی مچ و ساعد در هنگام نواختن، تنها در پوزیسیون های پایین تر دست چپ، امکان پذیر بوده و لازم است تا نوازنده آنرا به بهترین شکل ممکن، رعایت نماید.

تذکر-۴:
این هم راستایی در حالت عمومی نواختن مورد نظر است و مچ را گاه می توان برای اجرای با تسلط تر مواردی چون بعضی آکورد های چهارسیمه و یا تریل ها از حالت هم راستایی با ساعد خارج ساخت و به سمت داخل و یا خارج متمایل ساخت.

 

آموزشگاه ویولن

شیوه طبیعی و صحیح

تذکر-۵:
در صورتی که مچ نوازنده به سمت داخل بشکند، جدای از آنکه در هنگام تغییر پوزیسیون دچار مشکل می گردد انگشتانش در هنگام نواختن نیز ممکن است تا با همدیگر درگیر شده و به اصطلاح به یکدیگر گیر کنند. از طرف دیگر نوازنده نمی تواند تا با تسلط بر روی گریف انگشت گذاری نماید.

تذکر-۶:
در صورتی که مچ به سمت خارج بشکند، نوازنده لازم است تا برای رساندن انگشتان به پرده مورد نظر، آنها را از فرم و شکل عادی انگشت گذاری خود، خارج نماید. از طرف دیگر با توجه به دورتر شدن انگشت های نوازنده از پرده های ساز( به علت بوجود آمدن شکل عقب کشیده انگشتان به واسطه عقب رفتگی مچ )، امکان نرسیدن انگشت ها بر سر پرده ها وجود دارد که باعث می شود تا نوازنده انگشتانش را به اصطلاح ” کم ” گذاشته و خارج بنوازد. همچنین شکست دائمی مچ به سمت خارج، باعث دردناکی آن ناحیه در دراز مدت می گردد.

  • ایمان انصاریفر

پاسخ ۹ سوال که تازه کاران درباره گیتار میپرسند

چهارشنبه, ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۲:۱۶ ب.ظ

۱-ایا سن یادگیری من دیگه تموم شده ؟! ????

بگزارید رک و ساده جواب این سوالتان را بدم ! نه ! بزرگرترین نگرانی که تازه کاران ذهنشان را مشغول میکند سن یادگیری گیتار و شروع این فرایند است که اصلا همچین چیزی وجود ندارد . انسان در همه دوره های زمانی زندگیش از بچگی تا ۸۰ سالگی قدرت یادگیری دارد و سن او هیچ زمان مانع از ان نمیشود که نتواند چیزی را یاد بگیرد . مهم ترین گزینه در یادگیری پشت کار علاقه و عشق است.

 

۲-اوکی من اماده هستم . حالا چی کار کنم ؟

اول از همه بهترین سبک مورد علاقه خودتون رو انتخاب کنید مثلا سبک کلاسیک فلامنکو راک متال و… سپس ببینید بهترین راه آموزش گیتار با توجه به تایمی که در طول روز دارید چقدر است ؟ ایا به یک مربی خصوصی احتیاج دارید که اموزش را در خانه خود دنبال کنید یا یک اموزشگله نزدیک محل اقامت یا حتی ویدیو های رایج در یوتیوب ؟

 

۳- ایا برای شروع باید گیتار کلاسیک بگیرم ؟

نه ! دوست عزیزم بسته به سبک مورد علاقه تان میتوانید گیتار مورد نظرتون رو خریداری کنید. اگر سبک کلاسیک و فلامنکو را دست دارید گیتار کلاسیک بخرید ولی در غیر اینصئرت الزامی به خرید گیتار کلاسیک نیست. برای یادگیری گیتار الکتریک لازم نیست گیتار کلاسیک بخرید ! این ذهنیت های غلط همیشه در جامعه بوده و هست .

 

۴-برای استارت به چه تجهیزاتی احتیاج دارم ؟

برای شروع مهم ترین تجهیزات طبیعتا گیتار است . حال بعضی تجهیزات جانبی نیز هستند که در این راه شمارا کمک خواهند کرد . مانند کیف مضراب تیونر پایه نت زیرپایی و … که قیمت تمامی این محصولات را میتوانید در لینک زیر مشاهده کنید. برای مشاهده کلیک کنید

آموزشگاه گیتار

۵-چقدر طول میکشه تا گیتار نواختن رو یاد بگیرم ؟

این سوال را هنر آموزهای بنده دفعات بسیاری از من پرسیده اند و من ۲ جواب به انها داده ام ! جواب اول ( چند ماه ) جواب دوم (تا اخر عمرت ) ! بله دوست عزیزم بنده روزی را به یاد نمیاورم که صبح از خواب بیدار شدم در آینه به خودم نگاه کردم و گفتم : به به چه روز خوبی ! گیتارم که تموم کردم ! همچین چیزی وجود ندارد . واقعیت این است که انسان هیچ زمان نباید یادگیری را به تعویق بیاندازد و در آن کوتاهی کند ! در ورق زدن کتابهای اموزش موسیقی عجله نکنید و به یاد داشته باشید موسیقی یک هدیه است از ان باید لذت برد.

 

۶-آیا باید برای شروع گیتار نوازی نت خوانی را بلد باشم ؟

دوست عزیزم از زمانی که سیستم نت خوانی در تبلچر یا TABLATURE اختراع شده دیگر هیچ اجباری برای نت خوانی نیست . اگر بخواهید این سیستم را فرا بگیرید بسیار عالی خواهد بود ولی هیچ اجباری در این جربان نیست . پس فشار اضافی به خودتان وارد نکنید.

 

۷-ایا باید با ناخن هایم گیتار بزنم یا مضراب ؟

دسوت عزیزم این سوال بیشتر سلیقه ای هست تا تخصصی . بستگی به خودتان دارد که با کدام راحت هستید و باز هیچ اجباری در این گزینه وجود ندارد.

بهترین آموزشگاه موسیقی گیتار

۸-چه فرقی بین گیتار اکوستیک و کلاسیک وجود دارد ؟

فرق عمده این ۲ گیتار در جنس سیم ها و سایز بدنه است. گیتار کلاسیک دارای سیمهای نایلون میباشد ولی گیتار اکوستیک دارای سیمهای استیل و البته بدنه بزرگتر.

 

۹-برای شروع گیتار الکتریک باید چه تجهیزاتی خریداری کنم ؟

برای شروع گیتار الکتریک کافیست یک گیتار یک امپلی فایر و یک کابل داشته باشید ! این تجهیزات بسته به بودجه شما متغیر خواهند بود. برای مشاوره دقیق تر با ای دی تلگرام پشتیبانی ما در ارتباط باشید یا با ما در ساعات اداری تماس بگیرید.

بهترین آموزشگاه گیتار

  • ایمان انصاریفر

آشنایی با گیتار دوازده سیم

سه شنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۱:۵۸ ب.ظ

گیتار دوازده سیم(Twelve-string Guitar) نوعی گیتار آکوستیک یا الکتریک با سیم های فلزی است که به جای شش سیم، دوازده سیم دارد. نحوه ی قرارگیری سیم ها به صورت شش دسته ی دوتایی است که هر دسته کورس(Course) نامگذاری می شود. در واقع در سازشناسی واژه‌ی کورس به تعداد دو یا بیشتر سیم های مجاور روی سازهای زهی گفته می شود که سیم ها با فاصله ی کمی نسبت به هم قرار می گیرند، ولی هر کورس با دیگری فاصله‌ای استاندارد دارد. در عکس زیر به وضوح فواصل هر کورس با یکدیگر و سیم‌های هر کورس را می توانید مشاهده کنید.

آموزشگاه گیتار

 

گیتار دوازده سیم نسبت به گیتار آکوستیک معمولی صدایی غنی تر، پرتر و با زنگی متفاوت را ارائه می دهد. اصولا صدای این نوع گیتار به علت تفاوت بسیار کم فرکانس های هر کورس(دو سیم مجاور) یک نوع افکت کوروس(Chorus) طبیعی را داراست. کوک این گیتار با گیتار های دیگر یکسان است و اکثر گیتاریست ها از کوک استاندارد برای این گیتار استفاده می کنند. در هر کورس از گیتارهای دوازده سیم معمولا سیم بالایی صدای بم تری را نسبت به سیم دوم ارائه می دهد و فاصله ی موسیقیایی هر جفت یا یکسان(Unison) است یا اکتاو(Octave)، این نوع تنظیم را اولین بار کمپانی ریکنبیکر(Rickenbacker) در مدل “۳۶۰/۱۲″ خود بکار گرفت و بعد ها به عنوان تنظیم استاندارد در خیلی از گیتارهای دوازده سیم بکار گرفته شد. گیتار دوازده سیم در دو فرم الکتریک و آکوستیک ارائه می شوند، نوع آکوستیک این گیتار به مراتب رایج تر است.

بهترین آموزشگاه موسیقی گیتار

 

مشنا دقیق گیتار دوازده سیم مدرن نا مشخص است با این حال بسیاری اجداد این ساز را دو ساز مکزیکی با نام های گیتارا سپتیما(guitarra séptima) و باجو سکستو(bajo sexto) می دانند. در دهه های ۲۰ و ۳۰ میلادی این نوع گیتار به یکی از اعضای اصلی دو سبک فولک(Folk) و بلوز(Blues) تبدیل شد، دلایل اصلی این امر صدای پرحجم و پخته‌ی این گیتار بود که می توانست بهترین همراه برای خوانندگان و یکی از بهنرین گزینه ها برای ریتم گیتار و آکورد نوازی باشد. گیتاریست ها معمولا از گیتار دوازده سیم برای لید گیتار استفاده ی چندانی نمی کنند چون پیاده سازی تکنیک های مختلف به ویژه بند کردن(Bend) و نواختن هر سیم بصورت جداگانه سخت تر از نوع شش سیم گیتار است. گیتار دوازده سیم امروزه در سبک های فولک، راک و پاپ رایج است.

بهترین آموزشگاه گیتار

  • ایمان انصاریفر

تاریخچه گیتار و نقش ایرانیان در پیدایش گیتار

شنبه, ۹ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۳:۴۷ ب.ظ

بربط ساز ایرانی که از قدیمیترین اعصار نواختن آن در ایران رواج داشته، سر منشا گیتار است

هنری جرج مایر مستشرق و موسیقی شناس معروف انگلیسی می‌گوید: باربی توس همان عود قدیم ایران، یعنی بربط می‌باشد و آن را به این سبب بربط نام نهادند که کاسه‌اش به شکل سینه (بر) مرغابی (بط) است.

در قرن ۱۱ میلادی به واسطه تصرف اعراب بر خاک اسپانیا العود به اروپای جنوبی برده شد. عود شاید مهمترین ساز موسیقی است که شرق به غرب داده است. العود که در زبان انگلیسی با حفظ حرف تعریف اول کلمه لوت خوانده شد انواع بسیاری از آن مشتق گردید.

آموزشگاه گیتار

 

اینگرید ذهبی در مقاله‌ای تحت عنوان پیدایش گیتار می‌نویسد: در سال ۱۴۹۲ هنگامی‌که اعراب و یهودی‌ها مجبور به ترک خاک اسپانیا شدند، نواختن گیتار یا عود در اسپانیا و مخصوصاً در جنوب این کشور چنان رواج یافت که مردم آن را به چشم ساز محلی خود می‌نگریستند. البته در اندازه گیتار تغییراتی داده شد، آن را کمی کوچکتر کردند و روی آن تزئیناتی نیز نقش کردند و آنگاه آنرا ویولا نام نهادند.

از ماخذ دیگری که برای گیتار آورده شده موریس جی سامرفیلد در کتاب گیتار کلاسیک از ۱۸۰۰ تا امروز چهارتار ایرانی را منشا اصلی گیتار ذکر کرده‌اند و همچنین هنری جرج فایر در مقاله‌ای می‌گوید شیخ حیدرکه در سال ۸۹۸ هجری وفات یافت و یکی از مؤسسین سلسله صفوی است، چهارتار را اختراع کرد.

بهترین آموزشگاه موسیقی گیتار

 

همچنین در دائره‌المعارف آمریکا چاپ ۵ – ۱۹۷۴ آورده شده: گیتار، سازی است که در قرن ۱۲ میلادی توسط اعراب از ایران به اسپانیا برده شده است. مراجع گوناگون دیگر نیز همه حاکی از این است که گیتار سازی است با اصالت و ریشه ایرانی.

گیتار از جمله سازهایی است که امروزه به طور وسیعی در انواع موسیقی – از کلاسیک گرفته تا جز و راک – به کار می‌رود. انواع این ساز، با طنین صداهای منحصر به خود، طیف وسیعی از علاقمندان سبک‌های موسیقی را ارضا می‌نماید که این موضوع گیتار را پر طرفدارترین ساز معاصر نموده است.

کسانی که برای اولین بار تصمیم به خرید یک گیتار دارند همواره با این سؤال روبرو هستند که چه نوع گیتاری انتخاب کنند. بنا بر این اگر تصمیم دارید برای اولین بار، گیتار را به عنوان یکی از سازهای خود انتخاب کنید بسیار مهم است که در وهله اول بدانید علاقمند به فراگیری چه سبکی از نوازندگی هستید و باید چه نوع سازی انتخاب کنید. این آگاهی شما را در فراگیری موسیقی علاقمندتر و هدفمندتر می‌سازد.

بهترین آموزشگاه گیتار

  • ایمان انصاریفر

انواع گیتار برقی

شنبه, ۹ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۳:۴۴ ب.ظ

معمولا گیتارهای الکتریکی ۶ سیم دارند. بعضی نیز دارای ۱۲ سیم می‌باشند که هر جفت با یک نت کوک می‌شود، منتهی با اکتاوهای متفاوت. این گیتارها اکثراً در موسیقی فولک کاربرد دارند.

در گیتارهای الکتریک، یک یا چند پیکاپ ارتعاش سیم‌ها را به فرکانس صوتی تبدیل می‌کند و صوت حاصل توسط یک آمپلی فایر تقویت می‌شود.

فرکانس صوتی تولید شده توسط پیکاپ ها قابل تغییر و فیلتر شدن است. لذا با استفاده از افکت‌ها صدای خروجی از گیتار الکتریک قابل اصلاح به سلیقه نوازنده است.

اجزاء گیتار برقی عبارتند از:

سردسته

خرک بالا

پیچ‌های کوک یا گوشی‌ها

پرده‌نما یا دستان

تنظیم کننده دسته

علامت‌های روی دسته

دسته

اتصال دسته به بدنه

خرک

محافظ مضراب

بدنه: قسمت اصلی گیتار است که به دسته متصل شده و برخلاف گیتار آکوستیک معمولاً توخالی نیست و بخش‌هایی مانند پیک‌آپ و خرک بر روی آن قرار دارد.

زخمه‌گاه: یک سیم پیچ مغناطیسی است که بر روی بدنه گیتار و زیر سیم‌ها قرار دارد و وقتی سیم‌ها بر اثر زخمه زدن مرتعش می‌شوند تحت تأثیر میدان مغناطیسی پیک‌آپ قرار می‌گیرند و این تحریک به آمپلیفایر فرستاده می‌شود و سپس آنجا تقویت می‌شود.

کنترل صدا و تن: پیچ‌هایی که روی بدنه گیتار قرار گرفته‌اند و می‌توانند صدا و تن گیتار را تغییر دهند.

کلید زخمه‌گاه: یک تعویض کننده که بر روی بدنه گیتار قرار گرفته و برای تعویض پیک‌آپ و تغییر دادن تُن و صدا بکار می‌رود.

لرزانه: میله‌ای که روی بعضی گیتارها قرار دارد و به خرک متصل شده. با حرکت دادن آن به بالا و پایین خرک حرکت می‌کند و باعث زیر و بم شدن صدا می‌شود. به آن اصطلاحا دسته ویبراتو نیز گفته می‌شود.

 

آموزشگاه گیتار

 

گیتارهای الکتریک انواع مختلفی دارند، اما می‌توان آنها را به دو نوع کلّی تقسیم کرد:

Guitar Hollowed Body:

این دسته از گیتارها دارای بدنه تو خالی هستند و اصولا به عنوان نسل اولیه گیتارهای الکتریک به حساب می‌آیند. کاسه صدای این سازها معمولاً دارای دو سوراخ f شکل (مثل ویولون) هستند.

بهترین و معروفترین مدل‌های این نوع گیتار Epiphone و Gibson مدل ES هستند. این دسته از گیتارهای الکتریک در قدیم، در انواع موسیقی به کار می‌رفته‌اند، اما امروزه از این ساز، بیشتر در موسیقی جز و بلوز استفاده می‌شود.

 

Solid Body Guitar:

این دسته از گیتارها دارای بدنه تو پر هستند و در اصل کاسه تولید صدای آکوستیک ندارند.

شناخته شده‌ترین و معروفترین انواع این گیتارها- از نظر ظاهر- به صورت زیر طبقه بندی می‌شوند:

 

بهترین آموزشگاه موسیقی گیتار

Stratocaster:

این نوع گیتار الکتریک برای اولین بار در دهه ۵۰ میلادی توسط لئو فندر ساخته شد. گیتارهای مدل استراتوکستر، معمولترین نوع گیتار الکتریک هستند و به دلیل ویژگی‌های خاص خود در تمامی سبک‌های موسیقی، از بلوز گرفته تا راک و حتی متال، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برای اولین بار دسته‌ای برای شل و سفت کردن پیچ سیم‌ها یا در حین نوازندگی برای ویبراتو روی خرک این نوع گیتارها نصب شد. استراتوکستر ها دارای قابلیت نوازندگی فوق العاده‌ای هستند و نسبت به مدل‌های دیگر، بسیار سبکترند و همه این عوامل باعث محبوبیت استراتوکسترها است.

بدنه این ساز از چوب توسکا یا چوب درخت زبان گنجشک و دسته از جنس اقاقیا یا دسته‌های تیره یا افرا دسته‌های روشن است و دارای سه پیکاپ است.

بزرگترین نوازندگان استراتوکستر عبارتند از: جیمی هندریکس، اریک کلایپتون، جف بک، مارک نافلر، دیوید گیلمور، ریچی بلکمور، ینگوی مالمستین، بادی گای و …

 

Telecaster:

این نوع گیتار الکتریک، قدیمی‌ترین نوع از دسته گیتارهای Solid body است و اولین بار توسط فندر ساخته شد. تله کستر بسیار ساده است و قابلیت‌های این ساز نسبت به Stratocaster ها محدودتر است، اما صدای منحصر به فرد تله کسترها همچنان طرفداران زیادی دارد.

صدای تله کستر مقطع، شفاف و زنگ مانند است و به همین دلیل بیشتر نوازندگان کانتری و راک اند رول از آن استفاده می کنند. بدنه این ساز معمولاً از چوب توسکا (Alder) یا چوب زبان گنجشک (Ash) و دسته آن از چوب افرا (maple) است و دارای دو پیکاپ single coil است.

 

بهترین آموزشگاه گیتار

Gibson Les Pauel:

گیتار مدل لس پاول گیبسون یکی از مرسوم ترین گیتار های الکتریک است. این مدل گیتار در آهنگ های بلوز، راک و هارد راک استفاده می شود.

مزیت این سازها بکار گیری پیکاپ‌های هوم باکر (Humbucker) در آنها است که باعث از بین رفتن نویز در خروجی صدای آنها می شود و در نتیجه صدای گیبسون لس پاول به نسبت، کمی تودماغی و گرمتر است.

دسته یا neck این ساز نسبت به مدل‌های دیگر کمی پهن تر است و کلاً گیتار گیبسون لس پاول، نسبت به انواع دیگر بسیار سنگین تر می باشد. بدنه انواع مرغوب این ساز از چوب ماهون و دسته آن از چوب ماهون یا افرا بوده و دارای دو پیکاپ هوم باکر است.

 

Flying V:

این نوع گیتارهای الکتریک، جزء گیتارهای با طراحی مدرن محسوب می شوند و دارای شکلی شبیه به حرف V هستند.

از این ساز بیشتر در موسیقی هارد راک و متال استفاده می شود، هرچند آلبرت کینگ در دهه ۷۰ از این ساز در موسیقی بلوز استفاده می‌کرده است. بدنه این ساز از چوب ماهون یا ‌است و دسته عمدتاً از اقاقیا یا آبنوس می‌باشد و دارای دو پیکاپ هوم باکر است.

 

Explorer:

این نوع گیتار نیز مثل مدل Flying V جزء گیتارهای با طراحی مدرن به حساب می‌آید. هرچند در ابتدای تولید این ساز، استقبال چندانی از آنها نشد، اما بعدها این گیتار در موسیقی هارد راک و متال مورد استفاده قرار گرفت. مشخصات ساختاری Explorer ها نیز مشابه Flying V است.

توجه داشته باشید که صدای گیتار کلاسیک به فاصله یک اکتاو پائین‌تر از صدائی است که روی خطوط حامل نگارش و اجرا می‌شود.

  • ایمان انصاریفر

انواع گیتار آکوستیک

شنبه, ۹ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۳:۴۱ ب.ظ

Classic guitar:

گیتار کلاسیک که با اسامی(Nylon string acoustic guitar) نیز شناخته می‌شود از معروفترین و مرسوم‌ترین نوع گیتار در ایران است.
ساختار گیتار کلاسیک از ۳ سیم نایلونی و ۳ سیم ابریشمی که با سیم پیچ فلزی پیچیده شده است تشکیل گردیده است. به همین دلیل طنین صدای آن نسبت به انواع دیگر نرم تر و لطیف تر بوده و به خاطر نوع سیمهای آن نوازندگی با آن و انگشت گذاری روی فرتها، نسبتاً راحت‌تر است.

هر چند دسته گیتار کلاسیک از انواع دیگر پهن‌تر است و تکنیک‌هایی مثل باره گرفتن روی دسته آن نیاز به تمرین بیشتری دارد.

 

Cutaway guitar:

طنین صدای این ساز (بسته به جنس بدنه و سیم‌ها) مناسب برای موسیقی کلاسیک، فلامنکو و بعضاً موسیقی پاپ است. بنابر این اگر علاقمند به نوازندگی به سبک کلاسیک یا فلامنکو هستید یا تصمیم دارید برای اولین بار گیتار یاد بگیرید، این نوع گیتار برای شما مناسب‌تر است.

جنس صدای گیتار فلامنکو خشن تر و تیز تر است در حالیکه صدای گیتار کلاسیک آرام، شفاف و لطیف تر است. تفاوت صدای این دو گیتار (با وجود ظاهر و ساختار یکسان) در جنس چوب و سیم به کار رفته است. بدنه گیتار فلامنکو معمولاً از چوب اقاقیای کانادایی و رویه آنها از چوب صنوبر است که باعث ایجاد صدایی کاملاً خشک و منحصر به فلامنکو می‌شود.

در نوعی از گیتارها موسوم به Cutaway بدنه دارای انحنائی در یک طرف است که به نوازنده اجازه می دهد تا از فرت‌های پایین برای اجرای ملودی استفاده نماید. این نوع گیتار کلاسیک در موسیقی پاپ و برخی اجراهای موسیقی جز به کار می رود و معمولاً دارای پیکاپ است.

آموزشگاه گیتار

Acoustic guitar:

ظاهر گیتار آکوستیک شبیه به گیتار کلاسیک است. سیم‌های این گیتار فلزی است و کاسه صدای آن بزرگتر می‌باشد. به همین دلیل صدای گیتار آکوستیک دارای یک زنگ خاص است و به دلیل همین طنین زنگدار بیشتر در آهنگ‌های بلوز، کانتری، فولک و راک به کار می رود. اما اگر از طرفداران موسیقی بلوز، کانتری یا فولک هستید بهتر است این نوع گیتار را انتخاب کنید.

دسته گیتار آکوستیک نسبت به گیتار کلاسیک باریکتر است و سیم‌ها به یکدیگر نزدیک ترند. لذا تکنیک‌هایی مثل باره گرفتن روی این ساز راحت تر است و حتی بعضاً تکنیک‌هایی روی این ساز قابل اجرا است که با گیتار کلاسیک امکان پذیر نیستند.

مثلاً بعضی از نوازندگان آکوستیک، از انگشت شست دست چپ خود برای گرفتن سیم‌های بالاتر استفاده می کنند. البته اجرای صحیح و شفاف نتها با این ساز قدرت بیشتری لازم دارد. چرا که سیم‌های این ساز فلزی هستند و حتی در سازهای با اکشن پایین، نسبتاً به نیروی بیشتری برای نواختن نت یا بند کردن احتیاج دارند.

جنس این نوع ساز، در انواع مرغوب از جنس Rosewood یا چوب افرا است و دسته آن معمولاً دارای ۱۴ فرت تا لبه بدنه و ۲۰ فرت تا سوراخ صدا است. انواع پیکاپ دار این ساز نیز در بازار وجود دارد.

 

۱۲ String Acoustic guitar:

گیتار آکوستیک ۱۲ سیم کاملاً شبیه به گیتار آکوستیک است. با این تفاوت که دارای ۱۲ سیم بوده، اما هر ۲ سیم دارای یک کوک می‌باشند و با هم نواخته می‌شوند، لذا حجم صدای تولید شده آن بالاتر از آکوستیک است.

به همین دلیل مناسب اجرای ریتم در موسیقی هستند و از آنها برای نواختن سولو استفاده نمی کنند. نواختن این نوع گیتار نیاز به قدرت زیاد و تمرین فراوان دارد.

بهترین آموزشگاه موسیقی گیتار

Ovation Guitar:

گیتار آوِیشن نسل جدیدی از گیتارآکوستیک است که کاسه صدای آن از جنس PVC می باشد و اولین بار در دهه ۵۰ مدل‌های نخست آن تولید شدند.

گیتار آویشن دارای یک پیکاپ “پیزو” است (لینک به مطلب پیکاپ‌ها) و صدایی بین گیتار الکتریک و آکوستیک تولید می کند. اما صدای بدون پیکاپ آنها مشابه گیتار آکوستیک است.

برخی از انواع آویشن‌ها به دلیل تغییراتی که در سوراخ صدای آنها ایجاد شده است، دارای ظاهر بسیار زیبا و منحصر به فردی هستند.
این ساز بیشتر مناسب نوازندگان آکوستیکی است که در کنسرت‌هایشان با مشکل فیدبک در صداهای بالای آمپلی فایر دست و پنجه نرم می کنند.

Dobro Resonator Guitar:

دوبرو یا گیتار رزوناتور در اواخر دهه ۲۰ میلادی که گیتار به عنوان یکی از سازهای اصلی موسیقی بلوز مطرح شده بود، طیف جدیدی از درخواست‌ها از سازندگان گیتار در آمریکا، مبنی بر ساخت نوعی از گیتار که صدای بلندتر و پر طنین تری داشته باشد و برای ضبط در استودیوهای ابتدایی آن زمان مناسب باشد، آغاز شد.

برای اولین بار در سال ۱۹۲۰ گیتارهایی با بدنه آلومینیوم، با طراحی خاص سوراخ‌های صدا، ساخته و عرضه گردید که مورد توجه نوازندگان بلوز قرار گرفت. این گیتارها به دوبرو موسوم هستند و صدایی به اصطلاح تودماغی دارند.

این ساز معمولاً با اسلاید (یک لوله فلزی یا شیشه‌ای که در یکی از انگشتان دست چپ نوازنده قرار می‌گیرد و نوازنده آن را روی سیم می‌لغزاند) نواخته می‌شود. این نوع گیتار تنها در برخی قطعات بلوز (به خصوص سبک دلتا بلوز) و بلوگرس به کار می‌رود و در ایران بسیار بسیار به ندرت یافت می‌شوند.

بهترین آموزشگاه گیتار

Electric guitar:

گیتار برقی یا گیتار الکتریک (Electric guitar) نوعی گیتار است که صدای آن به وسیله تقویت کننده‌ای الکتریکی تشدید و یا تغییر می‌کند.

ایده پیدایش گیتارهای الکتریکی از آنجا آغاز شد که در همنوازی‌ها‌ صدای گیتار آکوستیک در بین صدای سازهای دیگر مانند بیس و درام گم بود و به وضوح شنیده نمی‌شد.

در نتیجه درصدد آن برآمدند تا صدای گیتار را تقویت کنند و بهترین راه برای این کار استفاده از علم الکترونیک بود.

در حدود دهه ۳۰ میلادی گیتار‌های الکتریکی وارد موسیقی شدند. این اتفاق،‌ انقلابی در صدا و تکنولوژی بود که تا امروز نیز ادامه دارد.

با پیدایش راک اند رول در دهه ۵۰ میلادی، گیتار‌های الکتریکی به سرعت در موسیقی جا باز کردند و به یکی از فراگیر‌ترین سازهای تاریخ مبدل شدند. معمولا در گروه‌های راک دو نوازنده گیتار الکتریک وجود دارد که یک نفر ملودی‌ها را می‌نوازد (گیتار لید) و دیگری ریتم‌ها را.

ارتعاشات وارده بر سیم‌های گیتار توسط قطعه‌ای به نام پیک‌آپ به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌شود.

در واقع پیک‌آپ همانند یک میکروفن عمل کرده و سیگنال‌ها را از طریق یک سیم به آمپلیفایر (تقویت کننده) می‌فرستد و سپس صدای تقویت شده توسط یک یا چند بلندگو پخش می‌شود. در ابتدا گیتارهای الکتریکی تنها یک پیک‌آپ داشتند، اما امروزه با دو یا سه پیک‌آپ ساخته می‌شوند.

  • ایمان انصاریفر

راهنمای انتخاب پیانو

پنجشنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۲:۱۴ ب.ظ

یکی از مشکلاتی که همیشه هنرجویان و یا والدین آنها در شروع آموزش پیانو با آن مواجه هستند، انتخاب وخرید پیانو مناسب آنهاست. پیانو سازیست خوش صدا، زیبا و البته لوکس! با این حال به دلیل تنوع و رقابتی که امروزه در بازار پیانو وجود دارد اکثر مردم هنگام خرید این ساز دچار سردرگمی می شوند.
در این صفحه برای راهنمایی شما در انتخاب ساز مناسبتان، توضیحاتی آورده ام که امیدوارم راه گشایتان باشد. پیش از خواندن این مطالب پیشنهاد می شود صفحه درباره پیانو را مطالعه فرمایید.
انتخاب پیانو متناسب با شرایط شما

اکثر افراد هنگام خرید پیانو شرایط مختلفی را مورد بررسی قرار می دهند که در زیر به مهمترین آنها اشاره می کنم:

قیمت ساز:

تا قبل از ورود و رواج پیانوهای دیجیتال به بازار، داشتن پیانو برای اکثر افراد یک رویا محسوب می شد. در واقع پیانوهای آکوستیک بسیار گران هستند و خرید این ساز برای بیشتر مردم هزینه سنگینی به حساب می آید. علت گران بودن پیانو به ساخت و پیاده سازی مکانیسم پیچیده اکشن ساز و همچنین مواد به کار رفته در آن مربوط می شود. خوشبختانه پیانوهای دیجیتال از قیمت مناسب تری نسبت به پیانوهای آکوستیک برخوردارند و از آنجا که مکانیسم تولید صوت آنها مکانیکی نیست هزینه تولید به نسبت پائین تری دارند. به عنوان مثال با همان هزینه ای که برای یک پیانو آکوستیک با کیفیت پائین لازم است، می توانید یک پیانو دیجیتال بسیار خوب تهیه کنید. با این حال قیمت مناسب تنها فاکتور اصلی برای انتخاب ساز نیست و باید به جنبه های دیگر ساز نیز توجه کنید.
کیفیت صدا و کلید های پیانو:
کیفیت صدا و تون آن به همراه کیفیت کلید های پیانو فاکتورهایی هستند که یک نوازنده پیانو حرفه ای هنگام خرید ساز به آنها توجه می کند. این دو عامل مهمترین تاثیر را در انتخاب آنها دارد زیرا حرفه ای ها می خواهند نوازندگی راحت و صدایی زیبا را تجربه کنند. تشخیص این دو مورد نیاز به تجربه کافی دارد و معمولاً برای افراد عادی کمی مشکل است.
در پیانوهای آکوستیک کیفیت صدای ساز به مرور و با نواختن آن بهتر می شود. زیرا عملکرد اکشن ساز و مواد به کار رفته در آن به تدریج و با مرور زمان بهتر شده و یا به اصطلاح ساز رگلاژ می شود. همچنین کوک بودن پیانو در کیفیت صدای آن بسیار موثر است. در پیانوهای دیجیتال به دلیل استفاده از سیستم الکترونیکی به جای مکانیکی کیفیت و کوک ساز ثابت است و هیچ تغییری نمی کند ولی از نظر زیبایی و زنده بودن صدا همچنان پیانوهای آکوستیک برتری چشمگیری بر این سازها دارند. در پیانوهای آکوستیک کیفیت صدای گرند پیانوها نسبت به پیانوهای دیواری بالاتر است. در مورد پیانوهای دیجیتال هر چه مدل ساز بالاتر باشد سیستم پخش صدا بهتر بوده و در نتیجه صدایی بهتر و نزدیک تر به پیانوهای آکوستیک را تجربه می کنید. به عنوان مثال کمپانی یاماها در یکی از مدل های خود به نام CLP-380 توانسته با کمک سمپل هایی از بهترین گرند پیانوهای دنیا و با کمک سیستم پخش قوی خود، صدایی بسیار نزدیک به پیانوهای گرند واقعی ایجاد کند. در این مدل از ۴ جفت اسپیکر برای دادن پرسپکتیو به صدای ساز استفاده شده است. همچنین این پیانو از سیستمی برای شبیه سازی رزونانس صدا بهره می گیرد که تفاوت صدای این ساز با سازهای آکوستیک را به حداقل رسانده است.
کیفیت کلیدهای پیانو یا به اصطلاح تاچ (Touch) آن عامل مهم دیگر در انتخاب پیانو است. مسائلی مانند روان و نرم بودن کلیدها و همچنین حساسیت کلیدها به ضربه که به کیفیت عملکرد اکشن ساز مربوط است از جمله مواردی است که هنگام خرید پیانو باید به آنها توجه داشت.

 

آموزشگاه پیانو

زیبایی و ظاهر ساز:

مسلماً ظاهر و زیبایی ساز نیز به همراه موارد بالا می تواند در انتخاب ساز مهم باشد. کمپانی های تولید کننده پیانو توجه ویژه ای به این بخش دارند و برای رقابت و جلب نظر مشتریان خود پیانوها را در طرح ها و رنگ های متفاوتی تولید می کنند. در پیانوهای آکوستیک بدنه اصلی ساز که به آن کابینت می گویند از چوبهای مرغوب ساخته می شود. همچنین ساندبورد، کلیدهای پیانو و بیشتر قطعات اکشن ساز از چوب ساخته می شوند. در مورد رنگ ساز معمولا پیانو هایی که طرح چوب و پولیش شده هستند قیمت بیشتری نسبت به پیانوهای رنگ شده (معمولا مشکی) دارند. با این حال این رنگ ساز نمی تواند ملاکی برای تعیین مرغوبیت چوب ساز باشد. بیشتر کمپانی های مطرح تولید کننده پیانو مانند STEINWAY و YAMAHA در تولید پیانوهای گرند خود از رنگ های مشکی با پولیش های عالی استفاده می کنند.
در مورد پیانوهای دیجیتال معمولاً کابینت و کلیدهای ساز از مواد مشابه چوب ولی مرغوب و با استحکام ساخته می شوند.
نکته ای که در هنگام انتخاب پیانو باید دقت داشت این است که ظاهر پیانو نباید فاکتور اصلی شما در انتخاب ساز باشد. شخصاً به ندرت پیانویی دیده ام که زیبا نباشد و یا روی طرح و رنگ آن کار نشده باشد! در واقع ساختن کابینت پیانو شاید آسان ترین و کم هزینه ترین بخش از پروسه تولید این ساز باشد. بنابراین در انتخاب ساز باید همیشه کیفیت و صدای ساز را در اولویت قرار داد.

 

وزن و ابعاد ساز:

وزن سنگین پیانوهای آکوستیک همیشه یکی از مشکلات عمده این ساز بوده و هست تاجائیکه برای حل این مشکل خودروهای مخصوص حمل پیانو طراحی و ساخته می شود . وزن این ساز از KG ۲۰۰ در پیانوهای دیواری تا KG ۵۵۰ در کنسرت گرند ها متفاوت است. این مشکل در مورد پیانوهای گرند که از ابعاد و وزن بیشتری برخوردارند و نیز هنگامی که بخواهید ساز را به طبقات بالاتر ساختمان انتقال دهید حادتر خواهد بود. از این رو فروشندگان پیانو معمولاً هنگام فروش سرویس هایی برای حمل پیانو ارایه می کنند.
پیانوهای دیجیتال از این قاعده مستثنی هستند. در واقع شاید این مورد برتری اصلی این سازها نسبت به پیانوهای آکوستیک باشد. اغلب پیانوهای دیجیتال به راحتی می توانند به بخش های قابل حمل تقسیم شوند. این بخش ها که هر کدام وزن کمی دارند به کمک پیچ های پنهان به هم وصل می شوند به گونه ای که پس از اتمام کار، ساز کاملاً به صورت یکپارچه به نظر می رسد.
از نظر اندازه و ابعاد پیانو ها معمولا بسته به دیواری یا گرند بودن آنها متفاوتند که در مورد این موضوع به طور کامل در بخش درباره پیانو بحث شده است.
امکانات و کاربرد ها:
اگر بخواهیم پیانو ها را از نظر امکاناتی که ارائه می دهند بررسی و مقایسه کنیم باید به پیانوهای دیجیتال امتیاز بیشتری بدهیم.
به عنوان مثال بسیاری از پیانوهای دیجیتال امکاناتی نظیر ضبط صدا، مترونوم، تغییر تاچ پیانو و یا تنوع صدای ساز را ارائه می کنند.
همچنین پیانوهای دیجیتال امکان اتصال ساز به کامپیوتر یا سیستم های حرفه ای ضبط و پخش صدا را به کاربر می دهند.

 

آموزشگاه ساز پیانو

برند یا کارخانه سازنده ساز:

مانند هر محصول دیگری ساز پیانو هم در دنیا توسط کمپانی های متفاوتی تولید می شود که برخی از آنها توانسته اند به اعتبار جهانی در تولید این ساز برسند. به طور کل کشور تولید کننده پیانو می تواند معیار مناسبی برای تعیین کیفیت ساز باشد. از آنجائی که پیانو ها در ابتدا در کشورهای آلمان و آمریکا ساخته می شدند این دو کشور در صدر تولید کنندگان برتر پیانو قرار دارند.
اکنون به بررسی بهترین برند های پیانو بر اساس منطقه تولید کننده آنها می پردازم:

۱– ایالات متحده آمریکا:

آمریکا دارای سه کمپانی است که بیشترین پیانو ها را در این کشور تولید می کنند:

Steinway & Sons: این کمپانی ۲۵۰۰ پیانو در سال تولید می کند. برای اطلاعات بیشتر به وبسایت آن مراجعه فرمایید:

www.steinway.com

Mason & Hamlin: این پیانو در حدود ۲۵۰ پیانو در سال تولید می کند.

www.masonhamlin.com

Charles Walter: کمپانی به نسبت جدید تری است که حدود ۶۵ پیانو در سال تولید می کند.

www.walterpiano.com

بهترین آموزشگاه موسیقی پیانو

۲– اروپا :

در زیر به بهترین برند های اروپایی اشاره شده است:

Bechstein ساخت آلمان: www.bechstein.de

Blüthner ساخت آلمان: www.bluethner.de

schimmel ساخت آلمان: www.schimmel-piano.de

Bosendorfer ساخت اتریش: www.boesendorfer.com

Fazioliساخت ایتالیا: www.fazioli.com

۳– آسیا :

ژاپن بهترین تولید کننده پیانو در آسیا می باشد. ۲ کمپانی ژاپنی اولین و دومین کمپانی های بزرگ تولید کننده پیانو در دنیا می باشند:
Yamaha : www.usa.yamaha.com
Kawai : www.kawaius.com
هر دو کمپانی در کل آسیا کارخانه دارند اما تولیدات ژاپنی آنها بهتر است. این کمپانی ها طیف وسیعی از محصولات اعم از پیانوهای ارزان و اقتصادی تا پیانوهای دست ساز و بسیار گرانقیمت که برخی از آنها می توانند قابل رقابت با بهترین کمپانی های آلمانی و امریکایی باشند را تولید می کنند.
باید توجه داشت که طراحی یک ساز با ساخت و پیاده سازی آن متفاوت است. طراحی تمام پیانوهای برند های ذکر شده در ژاپن انجام میگیرد و ممکن است خط تولید آن برای پائین تر آوردن قیمت تمام شده ساز، بسته به مدل آن در کشورهای دیگر آسیایی مانند اندونزی و چین قرار گیرد. بنابراین این پیانو ها زیر نظر کمپانی های تولید شده ساخته و عرضه می شوند.

کشور کره یکی دیگر از تولید کنندگان آسیایی پیانو می باشد. با اینکه پیانوهای کره ای هنوز به کیفیت پیانوهای ژاپنی نمی رسند ولی با این حال به دلیل قیمت ارزان تری که دارند توانسته اند جای خود را در بازار پیانو باز کنند. برند های مطرح کره عبارتند از :
Samick : www.smcmusic.com/samickpianos
Young Chang : www.youngchang.com
کمپانی Samick توانسته با بالا بردن کیفیت تولیدات خود نسبت به چند سال گذشته و همچنین عرضه این محصول با قیمت های متعادل جایی برای خود در بازار پر رقابت پیانو باز کند. این کمپانی کره ای همچنین پیانوهائی تحت نام های Kohler، Campbell، Pramberger، Knabe، Remington، Sohmer و غیره تولید می کند. این پیانو ها به پیانوهای استنسیل (Stencil Pianos) موسومند. پیانوهای استنسیل به پیانو هایی گفته می شود که کمپانی اصلی آنها ورشکست شده است یا دیگر آن محصول را تولید نمی کند. به عنوان مثال برند Pramberger ابتدا توسط کمپانی Young Chang تولید می شد که پس از ورشکست شدن این کمپانی تولید آن توسط کمپانی Samick از سر گرفته شد. Young Chang هم اکنون توسط یک کمپانی آمریکایی خریداری شده است.

در نهایت با یک جمعبندی کلی از مطالب بالا، به مزایا و معایب هر دو نوع این ساز ها می پردازیم:

بهترین آموزشگاه پیانو

پیانوهای آکوستیک

مزایا:

کیفیت صدای عالی

همانطور که گفته شود این پیانو ها به دلیل داشتن سیستم مکانیکی سیم و چکش صدایی آکوستیک زنده و زیبا دارند.

زیبا و لوکس

کیفیت ساخت مناسب به دلیل استفاده از چوب در بدنه یا کابینت ساز

معایب:

قیمت بالا

وزن زیاد

حد صدای غیر قابل کنترل

گرچه پیانوهای آکوستیک از پدال مخصوص تمرین برای کم کردن صدای ساز بهره می برند اما این پدال صدای اصلی ساز را تحت تاثیر قرار می دهد به گونه ای که صدا را گنگ و خفه می کند.

نیاز به کوک مداوم حد اقل ۲ بار در سال

 

پیانوهای دیجیتال

مزایا:

قیمت ارزان

وزن کم

دارای کنترل حد صدا و همچنین امکان استفاده از هدفون

بی نیاز از کوک

دارای امکانات اضافی مانند ضبط صدا، مترونوم و صداهای متنوع

معایب:

زیبایی کمتر صدای ساز به نسبت پیانوهای آکوستیک

استفاده از مواد مصنوعی در تولید بدنه ساز

آسیب پذیری در مقابل شوک الکتریکی

  • ایمان انصاریفر